Succesvolle samenwerking met ABB

Datacenter_Cold_Corridor_Interconnect

Voor een cloud- en datacenterspecialist is de stroomvoorziening de levensader. Zonder stroom staat immers alles stil. Vandaar dat Interconnect voortdurend investeert in de juiste voorzieningen op dit gebied. Wij werken al zo’n 15 jaar samen met ABB. ABB biedt een brede reeks van oplossingen op het gebied van veilige, betrouwbare en energiebesparende stroomvoorzieningen. 

Jarenlange succesvolle samenwerking

“Een UPS – kort voor uninterruptible power supply – is de basis van elke IT-omgeving”, zegt Patrick Bast, Senior Account Manager UPS Solutions bij ABB. ABB is een Zweeds-Zwitserse multinational die actief is in automatisering en producten voor het transport van elektriciteit. 

Bast kijkt terug op 23 jaar ervaring met UPS-systemen, die te vinden zijn op plekken waar continuïteit en betrouwbaarheid centraal staan. “Dat geldt uiteraard voor datacenters, maar bijvoorbeeld ook voor ziekenhuizen. Een UPS zorgt ervoor dat het licht altijd aanblijft waar het nodig is. En vaak vergeten maar zo nodig nog belangrijker: ze zorgen voor schone elektriciteit zonder netspanningsvervuiling.” 

Service en support

Toen Interconnect op zoek ging naar een UPS voor het nieuwe datacenter in Den Bosch, koos Interconnect zonder aarzelen voor het DPA 500-systeem van ABB. Patrick Bast: “Daarbij speelt niet alleen mee dat Interconnect het systeem goed kent. Het systeem was namelijk in het datacenter in Eindhoven al in gebruik, waardoor de datacenter beheerders er al vertrouwd mee waren. Daarbij waren beschikbaarheid, flexibiliteit, functionaliteit, service en support ook van groot belang in het selectieproces.”

De DPA 500 biedt optimale beschikbaarheid en zorgt er voor dat klanten van Interconnect altijd toegang hebben tot hun data en applicaties. Voor ons is ook de flexibiliteit van het systeem een belangrijk aspect. De DPA 500 is modulair opgebouwd. Dit betekent dat het gemakkelijk op en af te schalen is, naar gelang de behoefte van de klant. 

Schoon

Bast wijst daarnaast op het vermogen van het systeem om een compleet schone vorm van elektriciteit te verzorgen, ongeacht in welke manier dat binnenkomt. “We hebben in Nederland een uitstekende wijze van opwekking waarbij het altijd al wel erg druk was op het net met veel gebruikers en evenzoveel vervuilers terug het net op. Echter raakt het net overvol. Dit heeft natuurlijk zijn weerslag op de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de elektriciteit. Met deze onbetrouwbaarheid en lagere kwaliteit wil je niet geconfronteerd worden in je datacenter, omdat ze tot storingen kunnen leiden waarvan de oorzaak in veel gevallen heel moeilijk te herleiden is. De DPA 500 vangt die fluctuaties en vervuilingen op en voorkomt zo problemen.”

Samenwerken

Voor ABB is het ontzorgen van zijn klanten belangrijk, benadrukt Bast. “Wij willen zorgen voor ease of mind bij onze klanten. Zij hoeven zich geen zorgen te maken en kunnen erop vertrouwen dat alles werkt zoals het hoort. Dat ligt aan de kwaliteit van de oplossingen, maar ook aan onze professionele service organisatie. Dit is een team van specialisten die dagelijks met deze systemen in de weer zijn en deze in topconditie houden. Ook in het geval van een storing staan zij razendsnel klaar om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. De combinatie van kwaliteit, flexibiliteit en service zorgt ervoor dat we al 15 jaar succesvol samenwerken met Data & Cloud Center Interconnect!” 

 

Patrick Bast van ABB