Burobas en Interconnect: samen interieurs creëren!

inrichting kantoor

We hebben gesproken met Burobas over de samenwerking met Interconnect voor de nieuwbouw van ons hoofdkantoor en Data & Cloud Center in ‘s-Hertogenbosch. Burobas is een bureau voor interieurarchitectuur. Hun missie is het verhogen van de impact waarmee interieurs bijdragen aan geluk, welzijn en verbinding. 

Onze samenwerking met Burobas

Burobas bestaat al meer dan 25 jaar. Het bureau is opgericht door Bas Lamers en Bas van Rooij als product- en interieurontwerpers. Het team van Burobas bestaat uit 11 bevlogen vaste medewerkers: architecten, interieurarchitecten, ontwerpers en tekenaars, die elkaar telkens weer weten te inspireren. Ze zijn momenteel vooral landelijk actief in de gebieden zorg, werken en leren. Burobas werkt voor kleine en grote opdrachtgevers, zoals Aegon, Roche, Rabobank, Fontys en Van Neynsel.

Wat hebben jullie voor Interconnect gedaan?

Burobas heeft het kantoorconcept met 4.500 m2 vloeroppervlakte in het nieuwe kantoor van Interconnect ontworpen. Ze hebben voor ons maatwerk voor het interieur ontwikkeld, dat past bij onze wensen en eisen. Naast het kantoor zijn ze ook betrokken geweest bij de inrichting van het auditorium en de kantoren in het datacenter, zodat deze passen bij de kantoorinrichting. 

Hoe is het ontwerp tot stand gekomen?

Burobas is eerst gestart met gesprekken met de directie. Daarna hebben ze gesproken met diverse medewerkers uit de verschillende teams (ambassadeurs). Belangrijkste vragen hierbij waren: wat wil je graag doen, zien en hebben in het nieuwe kantoor? Er zijn ook brainstormsessies met post-its in de kantine geweest, zodat de rest van het personeel hun mening over bovenstaande vragen kon geven. Op basis hiervan heeft Burobas voor ons een ontwerp gemaakt dat breed wordt gedragen door de organisatie. Het credo van Burobas is: samen creëren we interieur! 

Kun je meer vertellen over het nieuwe kantoorontwerp?

Het pand is ontworpen door Buro Sengers met als belangrijkste kantoorfuncties: samenwerken en kennis delen. In het ontwerp van het pand zit eigenlijk een knip, door het atrium in het midden. Hier links van, heb je de Arbo werkplekken en de kantoren. En rechts van het atrium heb je het gedeelte voor ontmoeten, overleggen en vergaderen. Op de 6e etage is een skybar gemaakt met dakterras. In de skybar heb je een combinatie van informele ontmoetingen tussen collega’s (bijv. vrijdagmiddag borrel) en grote en kleinere events met externen.

De indeling van het pand is uitdagend, vooral op het gebied van security. Bij de centrale ingang van het kantoor heb je ook de ingang naar het datacenter. Het spanningsveld tussen hospitality en security op de begane grond was een echte uitdaging voor ons. 

Hoe zit het interieur eruit?

De look-and-feel van het nieuwe kantoor is gebaseerd op een neutrale basis met warme houttinten en verschillende accentkleuren. We hebben een zachte, natuurlijke en huiselijke omgeving gecreëerd. We maken ook goed gebruik van het daglicht, waardoor je ook veel natuurlijk licht hebt in de kantoren en vergaderruimtes.

Verder maken we gebruik van verticale lijnen bij de receptie (in de houten latten afwerking) in dezelfde afmetingen als de LED-lijnen aan de buitenkant van het pand. Dit lijnenspel komt overal terug in het kantoorpand.

Het bijzondere van het project is de ruimtelijke opzet van het pand. En het versterken van de begane grond van de hospitality met de security. Dit is echt uniek!

Hoe is de samenwerking verlopen?

Burobas heeft vooral samengewerkt met Janneke Eysbroek, projectleider bij Interconnect. Zij is het belangrijkste aanspreekpunt voor dit project geweest. In de ontwerpfase heeft Burobas natuurlijk ook gesprekken gehad met onder andere onze directeuren Rob en Jeroen Stevens. De samenwerking met Interconnect verliep erg prettig. Er was een open en vriendelijke manier van communiceren met respect voor elkaar. Een samenwerking op basis van een vriendschappelijke manier. 

Rondleiding?

We zijn erg blij met het uiteindelijke resultaat. Wilt u ons nieuwe hoofdkantoor en Data & Cloud Center in Den Bosch ook zien? Maak dan nu een afspraak voor een private tour

Skybar