Waarom sponsoren wij Maaike Bennink?

Maaike_Bennink_skiet

Maaike Bennink is een paralympische wedstrijdskiester, die pas skiet sinds ze slechtziend is geworden. Ze is een sterke vrouw, die niet opgeeft en wil winnen! Daarom sponsoren en steunen we haar. Maaike is de eerste Nederlandse slechtziende wedstrijdskiester met internationale en paralympische ambities. Maaike heeft daarnaast ook een eigen bedrijf genaamd Bennink Sportmassage. 

We hebben gesproken met Maaike over haar leven en wat haar ambities zijn op het gebied van skiën.

“Nadat ik van de ene op de andere dag in 2006 vrijwel niets meer kon zien (nu nog 2 procent zicht), stond mijn wereld op zijn kop. Mijn beroep als verpleegkundige moest ik opgeven en ook het sporten kon niet meer zoals vroeger. Nu ben ik omgeschoold tot sportmasseur en ben ik de eerste slechtziende skiester van Nederland met een paralympische ambitie.”, vertelt Maaike. 

“De sport is voor mij zeer belangrijk. Het geeft mij plezier, doorzettingsvermogen en leert mij uit te gaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Daarnaast heb ik nu echt geleerd wat (blind) vertrouwen is, doordat ik in een afdaling niets zie en volledig af moet gaan op de aanwijzingen van mijn buddy.“

Ik ga door waar anderen stoppen!

“Extra plezierig en motiverend is nog wel dat ik er goed in blijk te zijn. Mijn passie en mogelijkheden hebben mij al snel in de top 10 van de wereldranglijst gebracht. Maar mijn ambitie gaat verder.” 

“Graag wil ik in 2026 meedoen aan de paralympische winterspelen in Italië. Daarmee wil ik niet alleen laten zien dat je grenzen kunt verleggen, maar ook overbrengen wat blind vertrouwen is en wat je met doorzettingsvermogen kunt bereiken. Ook voor de sport zelf zal mijn deelname een enorme boost opleveren. De regie pakken over je eigen leven, dat vind ik namelijk erg belangrijk.”, vervolgt Maaike enthousiast.

Je eigen kunnen staat centraal

“Mijn kick is de vrijheid tijdens het skiën. Je doet het echt zelfstandig. Ik word afgerekend op mijn eigen presentaties. Bij de meeste andere sporten met een visuele beperking zit je aan iemand vast, maar bij skiën doe je het echt alleen. Een buddy skiet voor mij en via mijn oortjes krijg ik aanwijzingen over het parcours door.”

Maaike doet aan 4 verschillende disciplines mee, namelijk slalom, reuzeslalom, downhill skiën en Super G. Bij downhill gaat zij bijvoorbeeld met meer dan 100 kilometer per uur naar beneden toe. Op haar 35e is de paralympische sportster voor het eerst begonnen met skiën, toen ze al slechtziend was. Ze wil graag van een ijzige piste naar beneden toe. Dan is het gladder, gaat ze harder, en is het geluid beter, zodat Maaike de piste goed kan ‘aanvoelen’. 

Dromen waarmaken

Met trots heeft Interconnect een vlaggetje geslagen op de hoogste piste. We steunen en sponsoren Maaike. Zij is een inspirerende sportvrouw die vastbesloten is om grenzen te verleggen en haar dromen na te streven. Ze gaat door waar anderen stoppen. En haar droom? Schitteren op de paralympische spelen in Milaan 2026. Dus, laten wij haar ambitie omarmen en haar droom waarmaken! 

Meer informatie over Maaike Bennink en haar stichting kunt u vinden op: https://www.maaikebenninkfoundation.nl/