Het beste van beide werelden voor Avensus

Avensus

Vestigingsplaats: Weert

Aantal medewerkers: 100+

Branche: ICT-dienstverlener

Dienst van Interconnect: Hybride oplossing (cloud en colocatie)

Technologie als water uit de kraan

Met bijna 25 jaar ervaring is Avensus één van de meest ervaren technologie dienstverleners van Nederland. Het bedrijf richt zich al een kwart eeuw op het volledig ondersteunen van klanten op technologiegebied. Voor Avensus moet technologie als water uit de kraan zijn: het is er altijd en je hoeft er niet over na te denken.

“In de praktijk betekent dit dat we voor onze klanten solide netwerken bouwen en deze beheren”, zegt Lorenz Werts, directeur van Avensus. “Daarbij staan de behoeften van onze klanten altijd centraal. Wij kijken altijd in nauwe samenspraak naar de behoefte van de klant en komen met een passende oplossing.”

Opmars van de cloud

Bij die passende oplossingen hoort steeds vaker cloud technologie. Avensus nam al vroeg het initiatief voor het ontwikkelen van een cloud platform en levert nu al enkele jaren de Everwork®-oplossingen. Hiermee verbindt Avensus de dagelijkse processen van een klant met de juiste ICT-oplossingen in de cloud. Dankzij Everwork kunnen medewerkers van klanten vanaf elke locatie en met ieder device probleemloos werken: thuis, onderweg of gewoon op het kantoor.

Keuze voor Interconnect

Om klanten van betrouwbare clouddiensten te kunnen voorzien, werkt Avensus sinds enkele jaren samen met Interconnect, waar het zowel colocatie- als clouddiensten afneemt. Werts: “Wij werkten eerder met een andere partner in het midden van het land, maar zochten op een gegeven moment naar een datacenterleverancier die qua fysieke locatie dicht bij ons kantoor in Weert gevestigd was. En evenals wij innovatie hoog op de agenda had. Interconnect bleek die partij te zijn. Na ons eerste bezoek aan het datacenter in Eindhoven waren we onder de indruk van de manier waarop dit datacenter was ingericht. Bovendien stond Interconnect meteen in de startblokken om met ons aan de slag te gaan. Verder was er sprake van korte lijnen en zijn we voor wat betreft omvang en aanpak vergelijkbaar. Dat zorgde vanaf het begin voor een klik.”

Verschuiving

Met het Everwork-platform speelt Avensus in op een belangrijke verschuiving in de manier waarop organisaties met hun IT omgaan. Werts: “Tien jaar geleden kocht een IT-manager nog regelmatig nieuwe spullen en stond de techniek voorop. Nu gaat het erom dat je de eindgebruiker op de beste manier ondersteunt. Daar begint het mee. Met welke technologie je dat doet, is stap twee.”

Groei

Werts noemt de dienstverlening van Interconnect flexibel, innovatief en betrouwbaar. “Daarnaast speelt veiligheid een cruciale rol. Wij nemen klanten regelmatig mee naar de datacenters van Interconnect in Eindhoven en Den Bosch, zodat ze met eigen ogen kunnen zien hoe sterk de beveiliging is doorgevoerd.” Werts is verder positief over de groei die Interconnect realiseert voor wat betreft de capaciteit van de datacenters. “We zien steeds meer klanten overstappen op clouddiensten. Dankzij de investeringen en uitbreidingen van Interconnect in hun datacenters kunnen we dat goed opvangen. Daarbij krijgen we altijd optimale support. Onze engineers kunnen de specialisten van Interconnect altijd bereiken, ook ’s avonds of in het weekend als dat nodig is. Dat is voor ons erg waardevol.”

Logo Avensus