Continuïteit AWVN-platform gegarandeerd door Interconnect en Indicia

AWVN Kantoor

Vestigingsplaats: Den Haag, Zuid-Holland

Branche: Algemene Werkgeversvereniging Nederland, kortweg AWVN, is in 1919 opgericht om namens de aangesloten bedrijven onderhandelingen met vakorganisaties te voeren over arbeidsvoorwaarden.

Dienst van Interconnect: Cloud

Beschikbaarheid data & platform: een must voor bedrijfscontinuïteit

Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN) bestaat al sinds 1919. Op dit moment zijn ruim 750 individuele bedrijven en bedrijfstakorganisaties aangesloten bij AWVN. De organisatie is betrokken bij meer dan de helft van de CAO’s in Nederland. Maar AWVN doet nog veel meer: “We ontwikkelen ons steeds meer tot digitale dienstverlener”, zegt John Simons, Manager Informatisering bij AWVN.

“Denk bijvoorbeeld aan Tiptrack, onze persoonlijke en interactieve online tool die medewerkers stimuleert om zelf de regie te nemen over hun loopbaan. Met Tiptrack ontdekken gebruikers op welk gebied ze hun inzetbaarheid kunnen vergroten. Om vervolgens direct producten en diensten, zoals opleidingen, coaching en testen af te nemen.” De app bedient meer dan 100.000 werknemers die kunnen grasduinen in het aanbod van ruim 1.000 dienstverleners. Tiptrack geeft toegang tot bijna 15.000 beschikbare producten, 24/7 natuurlijk.

Toen de oorspronkelijke ontwikkelaar van Tiptrack failliet dreigde te gaan, ontstond opeens het gevaar dat de app én de data niet meer beschikbaar zouden zijn. “Daarom gingen we op zoek naar een passend alternatief”, zegt Simons. “We zochten de beste technische oplossing voor Tiptrack, maar wilden ook de contractuele situatie goed regelen zodat we altijd bij de data en de app kunnen. Zo kwamen we terecht bij Indicia en Indicia introduceerde ons bij Interconnect.

Ook professionaliteit en solvabiliteit waren kritische factoren in onze besluitvorming. Verder wilden we ontwikkeling en beheer scheiden omdat we hiermee minder kwetsbaar zijn.” Precies die combinatie vond AWVN in het gezamenlijke aanbod van Indicia en datacenter- en cloudspecialist Interconnect. De Interconnect continuïteitsgarantie speelde ook een rol hierin, deze is uniek. Deze garantie biedt voor maximaal 6 maanden continuïteit van diensten bij Interconnect. Ondanks de buitengewoon gezonde financiële situatie van Interconnect, is dit extra zekerheid.

Continu aandacht voor informatiebeveiliging

Indicia en Interconnect werken nauw samen voor AWVN en het succesvolle Tiptrack. Deze uiterst data-intensieve app is beschikbaar via een Virtual Private Cloud die Interconnect levert. Interconnect zorgt dat de beschikbaarheid van de servers optimaal is. De cloud van Interconnect is verdeeld over twee locaties in de eigen datacenters in ’s Hertogenbosch en Eindhoven. Daarmee beschikt Interconnect over een datacenter vloeroppervlakte van 6.800 vierkante meter en is het Tier 3+ datacenter het grootste van Zuid-Nederland.

Indicia beheert de servers en het onderliggende platform en blijft Tiptrack in nauwe samenwerking met AWVN verbeteren. Verder bevat Tiptrack allerlei gezondheidsgegevens van werknemers. Indicia en Interconnect doen er alles aan om die data veilig te houden. Beide partijen zijn ISO 27001 gecertificeerd en Interconnect beschikt ook over een end-to-end certificering, wat betekent dat er sprake is van duidelijke processen voor informatiebeveiliging.

Veel vertrouwen tussen AWVN, Interconnect en Indicia

Simons is blij met de manier waarop AWVN, Indicia en Interconnect samenwerken. “We hebben een overeenkomst die corporatewaardig is. Toch gebruiken we die eigenlijk nooit. We laten het contract in de kast liggen. We denken met elkaar mee en durven ook buiten de lijntjes te denken over zaken die niet in de SLA staan. Dát is de manier waarop ik het liefst samen werk.” Die samenwerking zorgt bovendien dat Simons nu beter slaapt, omdat hij zeker weet dat alles goed geregeld is. “Ik kan mijn management team geruststellen met zekerheden. We hebben onze zaken goed voor elkaar.”

logo awvn